Heti egy szeretkezés elég a boldogsághoz

Egy kutatás szerint a napi rendszeres lepedőmarcangolás nem teszi kiegyensúlyozottabbá vagy elégedettebbé a párokat. Viszont a szex fontosabb, mint a pénz - írja a 24.hu.

A szexuális tanácsadó kötetek szerzői és a terapeuták évtizedek óta azt hajtogatják, hogy a boldog párkapcsolat titka a rendszeres – és gyakori – szex. Egy új kutatás szerint tévednek: a legboldogabb párok azok, amelyek hetente egyszer bújnak össze.

A University of Toronto-Mississauga kutatói egy kérdőíves felmérés eredményeit elemezve jutottak erre a meglepő következtetésre, amelynek során harminc év alatt 30 000 amerikait kérdeztek meg a szexuális szokásaikról és az általános közérzetüktől.

„Azt hiszem, a kutatás fő tanulsága az, hogy egy párkapcsolatban nem csak a szexuális élet fenntartása a fontos, hanem az is, hogy reális elvárásokat támasszunk magunkkal és a partnerünkkel szemben. Annál is inkább, mivel sok párt nagyon lefoglal a munka és a családi kötelezettségek” – mondta a The Telegraphnak nyilatkozva Dr. Amy Muise, a kutatás vezetője.

„A rendszeresen szeretkező párok ugyan valóban boldogabbnak érzik magukat, de a heti egynél több szexuális együttlét már nem javítja számottevően a közérzetüket – tette hozzá a kutató. – Ezért nem is szükséges arra törekedniük, hogy olyan gyakran szexeljenek, amilyen gyakran csak lehetséges.” A maratoni kutatásban résztvevők többsége azt mondta, hogy átalagosan hetente egyszer szeretkezik. A széles körben elterjedt sztereotípiák ellenére a nők legalább annyira kívánják a szexet, mint a férfiak, és az idősebb emberek sem feltétlenül válnak közömbösebbé az évek múlásával.

„A kutatás eredménye a nők és a férfiak körében éppúgy konzisztens volt, mint a fiatalabbak és az idősebbek, illetve az évek, évtizedek óta házasságban élő párok körében” – hangsúlyozta Muise. A Society for Personality and Psychology című folyóiratban megjelent tanulmányból az is kiderült, hogy a rendszeres szex fontosabb, mint a magas fizetés. A kutatók egy online felmérés keretében 335 tartós párkapcsolatban élő embert interjúvoltak meg a szexuális életükről, és azt is megkérdezték tőlük, hogy mennyi az éves bevételük.

Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik sokat keresnek, de ritkán szeretkeznek, általában véve boldogtalanabbak, mint azok, akiknek alacsonyabb a fizetésük, de gyakrabban bújnak ágyba a partnerükkel.

 

(24.hu)