Halból csináltak az orvosok vaginát egy nőnek

Egy veleszületett rendellenesség miatt se méhe, se vaginája nem volt.

Halból csináltak az orvosok vaginát egy nőnek
Illusztráció

Jucilene Marinho, egy 23 éves brazil hölgy évekkel ezelőtt, még kamaszkorában tudta meg, hogy egy veleszületett rendellenesség, a Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-szindróma miatt nincs vaginája. A 15 éves lányt akkor el is hagyta a barátja, és végtelenül elkeseredett, mivel nagyon úgy tűnt, hogy le kell mondani a szexuális életről, és értelemszerűen a gyerekszülésről is.

Tavaly ugyanakkor felajánlottak neki egy kísérleti eljárást az orvosok, mely során vaginát alakítanának ki számára. Ezt a műtétet tavaly áprilisban végre is hajtották, de a hölgy nem beszélhetett róla, míg nem tudták sikeresként elkönyvelni a beavatkozást. Ez most már megtörtént.

Az eljárás szerint a tilápia hal bőréből alakítják ki a vaginát, de persze előtte megszabadítják a pikkelyektől, a halszagtól, sterilizálják és vírusmentesítik. 

Juceline azóta egészséges szexuális életet él aktuális párjával. Egész pontosan októberben engedték meg számára az orvosok, hogy szeretkezzen.

Az orvosok szerint a hasonló rendellenességgel született nőkön korábban végrehajtott műtétekhez képest ez jóval, fájdalommentesebb és olcsóbb eljárás, hegek nélkül gyógyul, a komplikációk esélye pedig minimális.

(via Mirror / 24.hu)