Ha vegán vagy és "fish and chipsre" vágysz, ebben az étteremben megkaphatod

Sült "hal" és sült krumpli, "homár" és "rákkoktél" is szerepel az étlapon London első vegán fish and chips kisvendéglőjében, amely csütörtökön nyílik meg a brit főváros Hackney negyedében.

A leghíresebb brit étel rajongói azonban nem biztos, hogy ilyen fish and chipsről álmodnak, a sült hal ugyanis nem halból készül, és a rákokat sem a tengerből fogják ki.

 Sutton and Sons vendáglátólánc idén kezdte el kísérleti jelleggel árulni a vegán fish and chipset egyik kelet-londoni üzletében, ám nem számolt a semmilyen állati eredetű terméket nem tartalmazó étel sikerével.

"Gondoltuk, hogy előállunk valami vegánnal, és meglátjuk, miként fogy. Nagyon jó a fogadtatása, ezért egy teljes menüsort készítettünk"

- mondta a tulajdonos, Daniel Sutton.

Mivel folyamatosan nagy a kereslet az új menüre, Sutton csütörtökön megnyitja első olyan fish and chips vendéglőjét, amely kizárólag vegán - hús- és tejtermék mentes - ételeket kínál.

Fotó: veganlifemag.com

A vegán hal banán virágból készül, amelyet tengeri algában és tengeri köményben marinálnak, hogy halíze legyen, majd bő zsírban megsütik. A vegán rák pedig japán burgonykeményítőből készül.

Sutton szerint egyes vendégek jobban szeretik a vegán menüt, mint a halat, miközben mások úgy vélik, a tőkehal ízét nem lehet felülmúlni.

(MTI)