Ha így viselkedsz, idén megtalálod az igazit

A VagyokNeked.hu online társkereső oldal összeállított egy 10 pontból álló listát azoknak, akik úgy érzik, hogy segítségre szorulnak a randizásban – írja a Kiskegyed.

Ha így viselkedsz, idén megtalálod az igazit
-illusztráció-

Légy érdeklődő!
Ha érdeklődést mutatsz a másik iránt, az jól fog esni neki. Elég egyértelműnek hangzik, mégis sokan rontják el a randijukat azzal, hogy végig csak saját magukról beszélnek. Merjünk kérdezni és figyeljünk a másikra!
 
Kerüld a hosszú monológokat!
Összefügg a fentiekkel, de mégsem ugyanaz. Kerüld a hosszú percekig tartó monológokat egy témáról, mert könnyen abba a hibába fogsz esni, hogy nem veszed észre, de a másikat kevésbé érdekli a nagynénikéd nyári kalandja vagy a mandula műtéted részletei. Ha mégis ilyen történetekbe kezdesz, próbáld röviden előadni és lehetőség szerint kérdezz a végén a másiktól is valamit, ha mást nem, legalább a véleményét vagy hogy vele történt-e hasonló. Így fenntartod az interakciót és elkerülheted a kínos csendeket.

Mosolyogj!
A mosolygós, vidám emberekkel szívesebben töltünk időt, ezt sem nagyon kell magyarázni. Nem kell tejbetök módjára végigvigyorogni a randevút, de merjünk rámosolyogni a másikra. Ha nincs rá különösebb okunk és rákérdez, még mindig mondhatjuk azt, hogy fel vagyunk dobva a találkozó miatt.
 
Légy udvarias!
Nem csak uraknak, hölgyeknek is javasolt. Nem kell modorosnak lennünk, de néhány apró gesztussal jelezhetjük a másik felé, hogy fontos nekünk a személye és figyelünk rá. Nem feltétlenül kell a széket beigazítani a férfinek leülésnél a nő alá az étteremben, mert az már lehet, hogy sok valakinek, de legalább annyit megkérdezhetünk az asztal elfoglalásakor, hogy hová szeretne ülni az illető.

Az ápoltság fél siker!
Ezt tényleg nem kell magyarázni. Friss lehelet, rendezett ruházat, tiszta cipő, ápolt test. Ha legalább erre a négy dologra figyelünk, már biztosan nem ezen fogunk elcsúszni.
 
Készülj fel!
Nem kell túlstresszelni a randit, mert akkor könnyen leblokkolunk, de ha tudjuk magunkról, hogy nem születtünk standuposnak, érdemes randi előtt néhány percet elgondolkodni azon, hogy milyen gondolatokat, történeteket fogunk megemlíteni a másiknak. De akár utánanézhetünk a helyszínnek is, ahová megyünk, érdekes sztorikat mindenki szívesen hallgat. Ne felejtsük el, hogy a célunk kettős (főleg az első néhány randi esetén): egyrészt, hogy jó benyomást keltsünk, másrészt, hogy jobban megismerjük egymást.
 
Ne legyél kétségbeesett!
Az udvariasságot és az odafigyelést sem kell túlzásba vinni! Adjuk meg a tiszteletet, de azért ne essünk át a ló túloldalára, hogy még véletlenül se érezze azt a másik (még ha így is van), hogy teljesen kétségbe vagyunk esve a gondolattól, hogy nekünk már soha nem lesz normális párkapcsolatunk. Kedvesek legyünk, ne alárendeltek!
 
Legyél pozitív!
Nagyon sokan azzal szúrják el a randijukat, hogy rázúdítják a másikra a negatív gondolataikat. Nem kell kerülni minden témát, de értelmetlen percekig mesélni, hogy milyen nyomasztó a munkahelyi légkörünk, mennyire fáj esténként a lábunk, vagy hogy milyen rossz tapasztalataink voltak eddig az ismerkedéssel. Pozitív témákat és gondolatokat próbáljunk meg találni és ha mégis a másik oldal kerül szóba, igyekezzünk tárgyilagosan és gyorsan túlesni rajta.
 
Exekről, korábbi kapcsolatokról se jót, se rosszat!

Aranyszabály, főleg az ismerkedési fázis elején, az első néhány randin. Exeket, korábbi kapcsolatokat még véletlenül se hozzunk szóba, kivéve, ha a másik kifejezetten érdeklődik iránta, de akkor is maradjunk meg a tényeknél, nem kell belemenni a részletekbe!
 
Fejleszd önmagad!

Legjobb, ha fentiek mellett folyamatosan fejleszted magad olyan emberré, akivel jó együtt lenni. Ha még nincs, találj magadnak hobbit, legyél érdeklődő a világ iránt, olvass rendszeresen. A fentiek hosszú távon csak úgy működnek, ha tudatosan építed fel magad. Nem érdemes halogatni!

Kiskegyed