Ha ezeket a dolgokat megteszed magadért, rádtalál az igazi

Belül kell rendbe tenned magad azért, hogy megtaláld a nagy szerelmet – írja a joy.hu.

1. Ismerd meg magad!

Hogyan is találhatnád meg a hozzád legtökéletesebben illő párt, ha még saját magaddal sem vagy tisztában? Szívesen vagy egyedül? Tudod, mit szeretsz csinálni, mik a céljaid, milyenek a képességeid, az adottságaid? A nemleges válasz nem ciki – lehet rajta dolgozni.

2. Szeresd meg magad!

Senkitől sem várhatod el, hogy feltétel nélkül szeressen, ha saját magaddal szemben nem vagy erre képes. Lassíts le, szánj egy kis időt és energiát a testedre és a lelkedre! Elemezd bátran a gondolataidat, az érzéseidet, a félelmeidet.

3. Legyél magadhoz őszinte!

A „tegyél úgy, mintha” néha hasznosnak tűnő stratégia. A valóságban viszont iszonyúan kitolsz magaddal, ha megpróbálsz másnak látszani, mint aki valójában vagy. Az igazi éned felfedésével kapsz esélyt a boldogságra.

4. Törődj magaddal!

Oké, hogy a szeretteidért mindent megteszel. De magadért vajon mit? Mik azok a kisebb-nagyobb dolgok, amiknek az a céljuk, hogy még jobban érezd magad a bőrödben? Ha egyetlen ilyen sincs, ideje belefogni valamibe!

5. Fejleszd magad!

Legyél a saját magad lehető legjobb verziója, s még véletlenül se érd be annál gyengébbel! Ha így vársz a nagy szerelemre, biztos, hogy egy hasonlóan gondolkodó emberrel találtok egymásra, akivel csodákat élhettek meg közösen.

joy.hu