Gyermekszervezeteket támogat egy művész feldarabolt alkotása elárverezéséből (FOTÓ)

Több mint 30 millió dollárral akar nemzetközi gyermekszervezeteket támogatni hatvan darabra vágott, csaknem 2000 négyzetméteres festménye elárverezéséből Sacha Jafri brit művész.

Gyermekszervezeteket támogat egy művész feldarabolt alkotása elárverezéséből (FOTÓ)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A festőművész a dubaji Atlantis szálloda báltermében dolgozik a The Journey of Humanity című képen, amelynek bevételéből a UNICEF, az UNESCO, a Global Gift Foundation és dubaji jótékonysági szervezetek részesülnek majd. Jafri, aki a pandémia miatti karantént az Egyesült Arab Emírségekben töltötte, a világ minden tájáról érkezett gyermekrajzokat is beillesztette rendhagyó projektjébe.

Fotó: timedubai.com

A világrekorder nagyságú festmény témája a kapcsolat és az elszigeteltség.

"A gyerekeknek nincsenek eszközeik hozzá, hogy megküzdjenek mindazzal, amivel most a pandémia miatt szembesülnek. Azért találtam ki, hogy ezen a módon lehetőséget adjak nekik érzelmeik kifejezésére"

- magyarázta a művész.

A festmény, amelynek elkészítéséhez Jafri hat hónap alatt 4500 liter festéket és ezer ecsetet használt el, elkészülte után bejárja az Egyesült Arab Emírségeket. A művész elmondta, hogy 25 év alatt teremtett kapcsolatait használja fel a kezdeményezésben, hogy sikerüljön előteremtenie a célként kitűzött 30 millió dollárt. Az árverést Dubajban rendezik meg decemberben.

Maria Bravo, a Global Gift Foundation képviseletében hangsúlyozta, hogy pillanatnyilag a koronavírus-járvány okozta globális válság közepette bármilyen segítség jól jön, hiszen idén szokásos adománygyűjtő gálájukat sem tudták megrendezni. "Új utakat kell találnunk a gyűjtésre"- fűzte hozzá.

Jafri az árverésből befolyó összegből a világ legszegényebb gyerekeit akarja támogatni oktatási, kapcsolatteremtési, egészségügyi és higiéniai lehetőségeik javításával.

"A vásárlók nemcsak a világon valaha elkészült legnagyobb festmény egy darabját kapják meg, hanem a történelem egy darabkáját is, mert amit ezzel a pénzzel teszünk, az óriási"

- fejtette ki a művész korábban a CNN-nek nyilatkozva.

(MTI)