Finomított cukor helyett AniFitt eritrit

Bizonyára megfogalmazódik a kérdés „Miért az AniFitt eritrit a cukor helyett?” Hát akkor nézzük, hogy miben különbözik az AniFitt eritrit a cukortól!

Finomított cukor helyett AniFitt eritrit
Kép: femina.hu

Közel két éve jutottam arra az elhatározásra, hogy véglegesen leszámolok a finomított cukorral és teljes mértékben kiiktatom az én és a családom életéből. A döntésemben az ösztönzött, hogy az általunk kedvelt édességeket bűntudat nélkül fogyaszthassuk, illetve semmilyen mértékben se károsítsuk az egészségünket. Ezért megfogtam az összes kristálycukrot és porcukrot, amit csak a konyhámban találtam és egy határozott mozdulattal belevarázsoltam a kukába, majd a helyére került az AniFitt eritrit.

Először is tisztázzuk, hogy mi is az a cukor. Egy egyszerű szénhidrátról van szó, ami a szervezeted számára nem tartalmaz semmilyen jelentős tápanyagot. Tulajdonképpen üres kalóriáról van szó. Ezzel szemben az AniFitt eritrit kalóriaértékét gyakorlatilag nullának tekintheted és kiválóan illeszkedik az egészséges életmódhoz.  

Ha cukor tartalmú ételt vagy italt fogyasztasz, akkor az gyorsan megemeli a szervezeted vércukorszintjét. Ezzel ellentétben az eritrit nincs hatással a vércukorszintedre és az inzulintermelésre, azért a cukorbetegek nyugodtan fogyaszthatják. A cukor amint a szájba kerül, már megkezdi rongáló tevékenységét, tehát hozzájárul a fogszuvasodás kialakulásához. Ha eritritet fogyasztasz, akkor ez nem következik be.

Az eritrit nagy része a vékonybélben felszívódik, csak minimális mennyiség jut a vastagbélbe, így nagy mennyiség elfogyasztása után sem kell aggódnod, hogy hasmenésed lesz. Teljes mértékben biztonságosnak tekinthető, mivel változatlan formában a vizelettel távozik a szervezetedből és egyáltalán nem játszik szerepet az elhízásban. A számos cukoralkohol közül az eritritnek a legerősebb a gombaszaporodást gátló hatása, ezért a candida diétások a fogyaszthatják. 

A legegészségesebb és a legkisebb kalória tartalmú édesítőszer. Az íze hűs és édes, nincsen utóíze.

Állaga hasonlít a cukoréra, viszont a mellékhatásai nem jellemzők rá. Édesítő ereje kisebb, mint a cukoré. 

Sütésre és főzésre egyaránt használhatod. Elkészítheted vele a kedvenc édességedet vagy hozzáadhatod egy kedvelt ételedhez úgy, hogy közben semmilyen plusz kalóriát nem adsz hozzá. Kell ennél jobb? 

Láthatod, hogy az AniFitt eritrit használata mennyi pozitív tulajdonságot vonzz maga után. Kizárólag kelt tészta készítéshez nem tudod használni, mivel az élesztő felfuttatására nem alkalmas, viszont ez a tulajdonsága elvész a csupa jó mellett.

Próbáld ki Te is, nekem bevállt!

 

Forrás: anifitt.eu