Félórás mozgással hívják fel a figyelmet a daganatos megbetegedésekre

Idén félórás mozgásra hívja az embereket a Magyar Rákellenes Liga az Ez vagyok, és ezt teszem elnevezésű kampány részeként csütörtökön, a rákellenes világnap alkalmából.

Félórás mozgással hívják fel a figyelmet a daganatos megbetegedésekre
Fotó: Pixabay - illusztráció

A szervezet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy az eseményen mindenki részt vehet, a nap folyamán bármikor. A szervezők ugyanakkor arra kérik a résztvevőket, hogy a koronavírus-járvány miatt leginkább egyedül, de legfeljebb kis csoportokban, maszkban és a szociális távolság betartásával sportoljanak.

A mozgásra IDE kattintva lehet ingyenesen regisztrálni.

Az eddigi adatok szerint 51 településről, 388-an regisztráltak, és vállalták a legalább fél óra aktív mozgást - tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a Magyar Rákellenes Liga Onkológiai ellátás Covid idején - kérdések és feleletek címmel online előadást is szervez csütörtökön.

A közleményben azt írták: Magyarországon minden negyedik magyar ember daganatos megbetegedésekben hal meg, pedig a halálozási arány korai felismeréssel, rendszeres önvizsgálattal és szűrővizsgálatokon való részvétellel nagy mértékben csökkenthető lenne.

A rákellenes világnapot 21 éve minden évben február 4-én tartják.


(MTI)