Ezt tedd, hogy sikeres legyen a fogyókúrád

Szép dolog a diéta meg az edzés, de először a gondolataidban kell rendet tenni – írja a joy.hu.

1. Figyeld tudatosan, mit kívánsz!

Mielőtt legközelebb nekilátsz az evésnek, szánj néhány percet arra, hogy azonosítsd az érzéseidet. Mit kívánsz? Vajon miért pont azt? Az íze vonz, az állaga, vagy az érzés, amit az a bizonyos étel ad?

Hamar rájössz majd: semmi sem érhet fel azzal, hogy jól érzed magad – hogy végre igazi önmagad vagy. Ez az állapot természetesen XS-től kezdve XXL-esig mindenféle mérettel rád találhat. A lényeg, hogy táplálkozás közben is szem előtt tartsd a prioritásaidat.

2. Imádj enni!

Ha valaki szeret enni, nem feltétlenül jelenti azt, hogy duci. Sőt: aki képes bölcsen szeretni az ételt, élete legjobb formáját hozhatja pusztán ezzel. Az ízek, az illatok, a látvány, a környezet… egytől egyig csodát rejteget.

Már csak ezért sem érdemes egyik pillanatról a másikra behabzsolnod az egészet. Minden étkezés érzéki tapasztalatot nyújt – élvezd ki, amennyire csak tudod! Ez az egészséges szeretet lehetővé teszi, hogy végre rendeződjön az evéssel való viszonyod.

3. Összpontosíts a légzésedre!

Igen, kajálás közben is. Így ugyanis lelassulsz, és jobban tudatában leszel a saját testednek. Annak is, hogy miként reagál a kiválasztott ételre. Harapás közben se legyél rest megállni egy másodpercre, s elengedni a rohanást meg a félelmeket.

joy.hu

Előfordulhat, hogy a fogyásért vívott harcban elkezdted ellenségednek tekintenia finom falatokat, ezért igyekszel hamar letudni ezt a „bűnös” dolgot. Nagy hiba! Hogy miért? Lásd az előző pontot…