Ez történhet veled, ha túl sok kávét iszol

A kávézásra is jellemző az, mint sok minden dologra, hogy nem szabad túlzásba vinni, ajánlott mértékletességet tartani – írja a runnersworld.hu.

Ezek azok a jelek, amik azt bizonyítják, hogy sok kávét iszol:

Egyfolytában ideges vagy, s minden kiakaszt

Kisebb dolgokon is hamarabb felhúzod magad, egyfolytában feszült vagy. Ez azért van, mert a koffein hatással van az idegrendszerre, s az idegeskedés a fő jele annak, hogy túladagoltad a koffeinadagodat.

Gyakrabban mész pisilni

A kávénak vízhajtó hatása van, ezért történik az, hogy sokszor kell meglátogatnod a vécét pisilés miatt. Ezért szomjasabb is lehetsz, mert több vizet kezdesz el inni, ezért muszáj folyton pisilni menni. Ezért tanácsos egy kávé mellett megenni egy kis snacket, s meginni egy pohár vizet. Ez lelassítja a vizelési folyamatot. Emellett 1-2 kávéval kevesebbet igyál egy nap.

Elkezd tikkelni a szemed

A szemtikkelés a túlzott kávéfogyasztás egyik fő eredménye. Felerősödik a szerotonin és noradrenalin termelődés, ez izom-és idegrángást is okozhat.

Rosszul alszol

A sok koffein meghiúsíthatja azt, hogy jól aludjál. Ezért délután 4-5 óra után már ne igyál kávét, s két csészével kevesebb kávét fogyassz el naponta.

runnersworld.hu