Ez a kutya nyerte a fődíjat a világ legrégebbi és legnívósabb kutyakiállításán

Egy apró bichon frisé zsebelte be a győztesek győztesének - best in show - járó fődíjat kedd este a világ legrégebbi, évente megrendezett kutyakiállításán, a New York-i Westminster Kennel Club Dog Show-n.

Ez a kutya nyerte a fődíjat a világ legrégebbi és legnívósabb kutyakiállításán
Fotó: Facebook

A Flynn nevű apró fehérszőrű kutya a verseny hat másik finalistáját, a második legjobbnak - reserve best in show - választott Ty nevű óriás schnauzert, Biggie-t, a mopszot, Beant, a sussexi spánielt, Lucy-t, az orosz agárt, Slicket, a border collie-t és Winstont, a norfolk terriert maga mögé utasítva diadalmaskodott a hagyományosan a manhattani Madison Square Gardenben megrendezett kétnapos eseményen.

"Kicsit valószerűtlennek tűnik ez az egész" - mondta Bill McFadden, a lassan hatéves Flynn felvezetője, hozzátéve, hogy semmi másban nem reménykedett, csak egy jó szereplésben, amit végül meg is kapott. Flynn-nek ez volt a 42. Best in Show győzelme és szinte biztosan az utolsó is mielőtt visszavonul.

A következő napokban azonban még biztosan nem lesz ideje a pihenésre. Szerdai teendői közé tartozik, hogy ellátogat a reggeli televíziós műsorokba, steaket ebédel a New York-i Sardi's étteremben, tiszteletét teszi az Empire State Buildingben és meghívták egy rövid szereplésre a Mr. Tűsarok című Broadway-darabba is.

Flynn saját fajtájából másodikként hozta el a fődíjat a New York-i vetélkedőről. A Westminster Kennel Club Dog Show leggyakoribb győztese egyébként a drótszőrű foxterrier: 14 alkalommal nyerte már meg a bajnokság fődíját azóta, hogy 1907-ben először ítélték oda a kiállítás legszebb kutyájának járó elismerést. Tavaly egy Rumor nevű német juhász hozta el a fődíjat.

A 142. alkalommal megrendezett kutyakiállításon az Egyesült Államokból és a világ 16 másik országából érkezett 201 kutyafajta több mint 2880 képviselője versenyzett hét kategóriában.

A Westminster Kennel Club Dog Show az Egyesült Államok legrégebbi kutyakiállítása, egyben a második legrégibb sportversenye a Kentucky derbi után.

(MTI)