Ez az öt gyakorlat igazán formás feneket eredményezhet

Elég hetente néhány alkalommal fél óra edzés, és a változásnak jelentkeznie kell.

A Blikk összegyűjtötte, melyek azok a gyakorlatok, amelyek a leghatékonyabban segítenek ledobni a téli időszakban felszedett pluszkilókat a fenék tájáról. Az edzéshez mindössze két darab kézi súlyzóra, vagy két vízzel töltött, félliteres műanyag palackra lesz szükség, előtte pedig fontos a bemelegítés.

1. Csípőemelés

Fekvő pozícióban térdünket húzzuk fel, a talpunk maradjon a földön. Fogjuk a kezünkben a súlyzókat, és tartsuk a csípőnkön, majd emeljük fel lassan a fenekünket, maradjunk így néhány másodpercig, majd óvatosan engedjük vissza a talajra. Kezdetben 15-ször – fokozatosan növeljük a feladatok számát.

2. Erősítés súlyzóval

Ereszkedjünk négykézlábra, támaszkodjunk meg az alkarunkon. A súlyzót helyezzük a jobb térdhajlatunkba, és tartsuk meg. Emeljük a magasba a jobb lábunkat, ismételjük meg a gyakorlatot 20-szor. Majd következhet a bal láb.

3. Láblendítés

A kiindulóhelyzet itt is a térdelőtámasz, az alkarunk maradjon a talajon. Lendítsük egyenesen a magasba a jobb lábunkat, ismételjük meg a feladatot 20-szor (később 25-ször) - mindkét lábbal.

4.Törzsdöntés

Álljunk fel, tegyük keresztbe a lábunkat, majd hajoljunk előre úgy, hogy a törzsünk párhuzamos legyen a talajjal. A súlyzókat tartsuk a térdünk előtt. Maradjunk ebben a helyzetben néhány másodpercig, majd lassanemelkedjünk fel, közben a hátunk maradjon egyenes, végül húzzuk ki magunkat.

5. Nyújtás és lebegés

Feküdjünk le a szőnyegre, tegyük a kezünket magunk mellé. Húzzuk fel a jobb lábunkat, a talpunk maradjon a talajon. A bal lábunkat egyenesen lendítsük a magasba, majd emeljük meg a csípőnket. Maradjunk ebben a helyzetben néhány másodpercig, ezután engedjük vissza a csípőnket. A gyakorlatot mindkét lábunkkal végezzük el 20-25-ször.

Az egyes gyakorlatok ismétlésének száma természetesen növelhető, arra azonban ügyelni kell, hogy ne terheljük túl a testünket.


(viaBlikk)