Ez az 5 dolog okozhatja a falánkságot

Már a tudományak is van véleménye a falánkságról. A következőkben kiderül, mik az okai – írja a joy.hu.

Ez az 5 dolog okozhatja a falánkságot
-illusztráció-

1. Nem alszod ki magad

Ha nem a pihenésé volt a főszerep múlt éjjel, akkor nemcsak fáradt leszel, hanem farkaséhes is. Azok ugyanis, akik hajnalban kerülnek ágyba és korán kelnek, naponta csaknem 250 kalóriával többet visznek be a szervezetükbe – olvasható az Obesity szaklapban.

2. Túl sok szénhidrátot vacsorázol

A finomított szénhidrátok sajnos gyorsan megemelik a vércukorszintet, aztán pedig hasonló sebességgel hagyják lezuhanni. Ez az ingadozás megviseli a szervezetet, így nem csoda, ha képtelen vagy rendesen aludni – figyelmeztetnek aCambridge Egyetem szakértői.

3. Görbe estét csaptatok

A másnaposság hányingerrel kezdődhet ugyan, ám később zabálással folytatódhat. Már három pohár bor is 30%-kal megemeli az éhségérzetért felelősleptin hormon szintjét, tehát többet fogsz enni – áll az Alcohol And Alcoholismfolyóiratban.

4. Túl sok reklámot nézel

Az étvágygerjesztő ételek puszta látványa is… nos, étvágygerjesztő. Szó szerint. A német Max Plack Pszichiátriai Intézet tudósai kimutatták, hogy ínycsiklandó képek hatására megnő a már említett éhséghormon szintje.

5. Mindjárt megjön a menstruációd

A piros betűs napokat megelőzően nehezebb ellenállnod a konyhai kísértésnek. A ciklusod második felében ugyanis evolúciós okokból több tápanyagot kér a szervezeted, hátha gondolnia kell a megtermékenyült petesejtre.

A Journal Of Affective Disorders lapban az áll, hogy a nők háromnegyede szenved evésrohamoktól menzesz előtt, 56% közben, 27% pedig utána.

joy.hu