Erről érdemes tudnod, mielőtt vízben szexelnél

Számos veszélyt tartogat a víz alatti szerelmeskedés.

Erről érdemes tudnod, mielőtt vízben szexelnél
Fotó: Pixabay - illusztráció

A nyáron a leggyakoribbak a szexuális úton történő fertőzések a nőknél, ez pedig nem véletlen. A tengerparti nyaralások során egyre több fiatal esik egymásnak a vízben.

Az óvszer használata is problémás lehet a vízben, főleg olyan az medencében, amelynek vize klórt tartalmaz, annak hatására ugyanis nagyobb az esélye, hogy a gumi elszakad.

A klóros víz emellett kiszárítja a hüvelyt, a 24. hu szeuálterapeutája, Sereg Tímea ezért azt javasolja, a medencés szex csak előjáték legyen: kezdjük a vízben, majd kint folytassuk, ahol kényelmesebb és biztonságosabb.

Az óceánok és tengerek sótartalma sem igazán ideális a pároknak, a szervezet ugyanis érzékeny a sóra. A tavakkal is hasonló helyzet: a bányatavak tele vannak baktériumokkal, és ugyan úszni lehet bennük, de nem biztos, hogy a húgycsőnek kedvez a víz.

A szexuálterapeuta azt javasolja, a természetes vizek mellett inkább válasszuk a hotel zuhanyzóját a nyaralós szexhez. A fürdőszobai szexnél már kevésbé kell aggódni a fertőzések miatt, és a kellemes élmény után ismét kifeküdhetünk a tengerpartra. Az előjáték viszont már a tengerben vagy a medencében is kezdetét veheti.


24. hu