Elvégzik a tervezett műtéteket és lehetővé vált az apás szülés a galántai kórházban is

A járványügyi intézkedések enyhítésének részeként a galántai (Galanta) kórházban újra engedélyezték, hogy az apukák is bemenjenek a szülőszobában, és elvégzik a tervezett műtéteket – tájékoztatott Jana Fedáková, a Svet zdravia hálózat kommunikációs szakértője.

Elvégzik a tervezett műtéteket és lehetővé vált az apás szülés a galántai kórházban is
A galántai kórház
Kapcsolódó cikk:

 

Dunaszerdahelyen újra engedélyezett az apás szülés

 

Komáromban újra műtenek, vége a vírusos kényszerszünetnek

„A szülő nőt kísérő személyt csak akkor engedik be, ha egészséges, legalább 14 napja nincsenek influenzaszerű tünetei, az elmúlt két hétben nem volt külföldön, és nem volt kapcsolatban olyan személlyel, akinek pozitív volt a koronavírus-tesztje. Erről nyilatkozatot kell kitöltenie. A kórház védőfelszereléssel látja el, amit végig viselnie kell, amíg a kórházban tartózkodik" - mondta Fedáková.

A műtétre váró betegnek az operáció előtt 14 napos otthoni karanténban kell maradnia. „A kórház már elkezdte felvenni a kapcsolatot azokkal a betegekkel, akiknek a tervezett műtétét a járvány miatt elhalasztották" – mondta Fedáková. Mielőtt a kórházba belépnének, a pácienseket ellenőrzik, és továbbra is szigorú óvintézkedéseket kell betartani.

A járvány idején összesen 75 betegen végeztek koronavírus-tesztet a galántai kórházban. Egyik sem volt pozitív. A mobil tesztelőhelyeken 221 egészségügyi szakember dolgozott, és 438 pácienst teszteltek.

(TASR)