Eleven nőcik – Bugár Krisztina: "Bár nem ezt a szakmát tanultam ki, annál inkább elhivatott vagyok"

2018 telén egy jótékonysági célú kiállítással vette kezdetét A nőci, ha eleven című interjú- és fotósorozat, mely során a kezdeményezővel, Horváth Reni (Horen) fotóssal együtt összesen 30 nőt mutattunk be. 2019 decemberétől a sorozat folytatódik, újabb "eleven nőciket" ismerhettek meg, természetesen a teljesség igénye nélkül. Sokan közülük közösségükben, vagy épp szűkebb-tágabb régiónkban már ismertek, de most talán egy újabb oldalukat mutatják meg. A hölgyek mindegyike ugyanazokat a kérdéseket kapta, rajtuk múlt, milyen terjedelemben válaszolnak. Aktuális sorozatunk huszonnyolcadik részében lássuk és olvassuk Bugár Krisztinát, a vásárúti Dolce Vita cukrászda vezetőjét.

Eleven nőcik – Bugár Krisztina: "Bár nem ezt a szakmát tanultam ki, annál inkább elhivatott vagyok"
Bugár Krisztina (Fotók: Horen)
A nőci, ha eleven sorozatban eddig szerepelt hölgyek: 
 
Horváth Reni (kezdeményező) – Antal ÁgotaBabos KittiBartalos Tóth IvetaBertók Tóth KatalinBíró BeaBokor RékaBotka IldikóBott Domonkos LíviaBugár AnnaCsölle RitaDékány NikolettDobos BacuDudás Viktória, Durica Kati (interjú nélkül), Eliaš Bosák TündeGasparik Kriszta MajaGál Mislay EnikőGyenge VeroniHodossy KatalinHorváth MelaniIgari AnnamáriaJakoda Rátz KatalinKacz ÉvaKaszmán-Saróka LiliánaKiss Kósa AnnamáriaKiss Limpár ÉvaKiss MártaKurucz KlaudiaLantos Borbély KaticaLovas MáriaMéry RebekaMészáros KrisztinaMolnár Karácsony EmőkeMórocz MagdolnaNagy Szilas IldikóNagy TímeaNorina HellaOllé Kulcsár GabiPálfy EllaPápay AnnamáriaPukkai JuditRencés Kovács JuliannaRécsei NoémiSebestyén KittiŠtefkovič Patasi ÁgiSzarka ZsófiSzarka ZsuzsannaTakács NoémiTakács TímeaTóth ErikaTóth HelenTóth TündeVarga Lívia, Varga MarikaVirág AnitaVolner Nagy Melinda.

BUGÁR KRISZTINA
 
A Dolce Vita cukrászda és a vásárúti Bugár pékség vezetője - Vásárút
 
Itt keresd:
 
Facebook: Dolce Vita Cukrászda / Bugár Krisztina Pékség
 
Web: www.cukraren.eu

Ha egyetlen bővített, de tömör mondatban kellene bemutatnod, ki vagy, és mivel foglalkozol, az hogy hangzana?

Bugár Krisztina vagyok a vásárúti Dolce Vita cukrászdából, vagy a "réteses lány", ahogy visszahallom. Mindig új és új célokkal teli és fejlődni vágyó nő, aki imádja a munkáját, olyannyira elhivatott a gasztronómia irányába, hogy még szabadidejében is feltölti, ha gasztroversenyeken vehet részt, vagy csak a családnak főzhet, süthet valami finomat.

Tevékenységedet, szívügyedet illetően mire vagy a legbüszkébb?

Talán arra vagyok a legbüszkébb, hogy bár nem ezt a szakmát tanultam ki, de annál inkább elhivatott vagyok, állandó gyakorlás, tanulás mellett saját magamat képeztem ki erre a szintre, ahol persze nincs megállás. A folytonos kihívás, ami hajt előre, és az emberek, visszatérő vendégeink mérhetetlen hálája és mosolya, elégedettsége.

Tevékenységedben, szívügyedben mit szeretsz a legjobban és legkevésbé?

Szeretem ezt a szakmát, mert nem unalmas, pozitív energiával tölt fel, élvezem minden egyes pillanatát; hogy új embereket ismerhetek meg, és hogy bizalommal fordulnak hozzám.  

Ami a legkevésbé tetszik, hogy kevés szabadidőm marad, mert általában hétvégén is sok a munka. A legfőképp pedig az zavar, hogy munka közben szeretek szétpakolni, ezért nagy a rendetlenség és sok a mosogatnivaló.

Kérlek, írj le egy, a tevékenységedhez kötődő konkrét kedves/emlékezetes szituációt/történetet!

Egy véletlen folytán én lehettem az a "cukrász", aki a Konyhafőnök című műsorban elkészítette a versenyzők számára a mintatortákat. Nyolc különböző íz és díszítési stílus. Nagy kihívás volt számomra és ezt több hetes kreatív munka kísérte. De megérte, mert a séfektől is nagy dicséretet kaptam, ez volt az eddigi legpozitívabb élményem a pályám során. 

Kiemelném még a rétesfesztiválon elért eredményeinket is, több alkalommal is elsők lettünk, a túrós, mascarponés, cheesecake ízesítésű rétesből a zsűri elnöke, Gianni Annoni még a feleségének is kért csomagolni, mert azt mondta, ilyen finom rétest még soha nem evett.

Ki az az inspiráló személy vagy melyik az az esemény, aki/ami erre a pályára terelt?

Az a konkrét személy, aki leginkább meghatározta hogy milyen ember is lettem, vagyok és leszek, az édesanyám, akire mindig is felnézek majd, aki számomra egy jó példa, és aki a világon a legtöbb szeretetet adta. Az édesanyám egy erős, igazi harcos nőszemély, aki megalkotta mindazt, amiben én alkothatok tovább.

Nem szeretném kihagyni édesanyám anyukáját, a mamámat, aki szintén példamutató módon dolgozott egész életében, és Gianni Annonit, az olasz sztárszakácsot, aki sok alapvető, de nagyon fontos információval látott el a kezdetekkor. 

Említs olyan tényezőket, amiktől a kezdetek után, egy folyamat végén az lettél, aki ma vagy!

A pályám során sok emberrel találkoztam, kaptam bántó, illetve dicsérő hozzászólásokat, mint minden ember az életében, és előfordult, hogy csalódtam is emberekben, munkamenetben, de fontos a józan megítélés és a határozott fellépés.

Mindig a higgadt és kedves kommunikáció a problémamegoldás kulcsa, és erre van szükség, hogy sikereket érjünk el. A negatív tapasztalásokat mindig úgy fogom fel, hogy tanuljak belőle.  

Hogyan tekintesz ma a kezdő, évekkel ezelőtti önmagadra, mi az, amiben leginkább megváltoztál mostanra?

Összeszedettebb, kiegyensúlyozottabb vagyok a magánéletemben is, mert ha ott rendben van az ember, az kihat a munkájára is, főleg ha valaki alkotó tevékenységet folytat nap mint nap. Érzelmi síkon nagyon erős lettem, és határozottabb, ami csak az előnyömre válik a munkám során is. 

Egy idézet, gondolat, ami inspirál az életben, illetve ami legutóbb szöget ütött a fejedben /”életfilozófiád”/?

"Legnagyobb cél pedig itt, e földi létben, ember lenni mindég, minden körülményben." (Arany János)

A nőci, ha eleven logója

Nevezd meg, kérlek, a három legmeghatározóbb tulajdonságod, aminek a sikeredet/életed alakulását köszönheted!

Kedvesség, kitartás, szépérzék.

Magadban mit értékelsz leginkább, illetve szeretsz legkevésbé?

Magamban legkevésbé szeretem, hogy önfejű vagyok, igazi bak nő, és nehezen fogadok el segítséget, viszont értékelem a kitartásom és a céltudatosságom.

Másokban mit értékelsz leginkább, illetve szeretsz legkevésbé?

Másokban szeretem az őszinteséget, a legkevésbé pedig az irigységet.

Említs 3 olyan szlovákiai magyar nőt, akit te a saját értékrended szerint nagyra tartasz!

Édesanyám, akire felnézek a munkássága miatt is, Varga Lívia gyönyörű sminkbajnokunk, Vicsápi Bugyi Natália üzletasszony, aki elnyerte az év nője díjat Szlovákiában.

Ha valaki tanácsot kérne tőled, mi kell ahhoz, hogy „eleven“ (= erős, ügyes, talpraesett stb.) legyen, mit tanácsolnál?

Először is tudja, mit akar, fontos, hogy jól meghatározza a céljait, majd az eszközeit, ugyancsak fontos az emberség, a kedvesség és a kitartás, hogy egy kis hiba vagy csalódás után se adjuk fel, menni kell tovább. 

(szt, hrn)