Edzés, étkezés, PIHENÉS!

A sikeres alakformálást három kulcstényező teszi lehetővé a számodra: az edzés, a megfelelő étkezés és a pihenés. Ezt ne feledd el!

Edzés, étkezés, PIHENÉS!

Ahhoz, hogy elérd az általad kitűzött célt megtestesítő formát nemcsak mozgásra és egészséges táplálkozásra van szükséged, hanem pihenésre is. 

A túl gyakori és mértéktelen edzésnek számos káros hatásai lehetnek, ezért van szükség arra, hogy bizonyos időközönként pihenj. A túl kevés pihenő, tehát a nagyon gyakori edzés majdnem ugyanannyira romboló, mintha nem edzenél.

A pihenés azért is nélkülözhetetlen, mivel ekkor a szervezetedben számos változás zajlik le. Ez a helyreállítás fázisa, mert az egyes edzéstípusok során igénybe vett izmok ekkor fejlődnek. Amennyiben hagyod, hogy ez szépen végbe menjen a szervezetedben, akkor szépen lassan megemelkedhet az állóképességet és a terhelési szinted is.

Tehát ha idővel azon kapod magad, hogy nem fáradsz el olyan könnyen, nem érzel már olyan mértékű izomlázat vagy az eddig használt súly könnyűnek fog bizonyulni, akkor ezt mind az elegendő pihenésnek köszönheted. Ha ezt nem tartod be, akkor az előbb vagy utóbb sérüléshez fog vezetni. Az izmaid túlterheltek lesznek, hiszen minden emelés, guggolás és hajlítás során nyomás alatt vannak. Ha lesérülsz, annak nagyon hosszú a gyógyulási folyamata és kénytelen leszel egy jó ideig kihagyni az edzéseket. Inkább előzd meg az ilyen helyzeteket!

Tudom, vannak olyan napok, amikor úgy érzed, hogy mindenféleképpen szükséged van az edzésre. Ebben az esetben válassz valamilyen aktív pihenési formát. Szervezz a családdal egy közös túrát, menjetek el egy nagy sétálni, látogasd meg a közeli termálfürdőt vagy úszásra alkalmas tavat. Ezeken a napokon kényeztetsd magad, hiszen az előző napon keményen dolgoztál a célodért, hiszen mindenkinek jár egy kis kikapcsolódás!

Lepd meg magad! Jelentkezz be egy jó masszázsra, arckezelésre, pedikűrre, manikűrre vagy keresd fel a hozzád legközelebb lévő szaunát. Ezek mind tompítják a tested fáradtságát.

Ha tanácsra vagy segítségre van szükséged, bátran keress meg!

Én segítek Neked, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb arányt az edzések és a pihenések között!

Lépj velem kapcsolatba:

e-mail: info@anifitt.eu

Tel.: 0911411591

 

Forrás: anifitt.eu