Dunaszerdahelyen újra engedélyezett az apás szülés

Az enyhítő intézkedések részeként a dunaszerdahelyi kórházban a szülészeti osztályon ismét megengedik a kísérő személy jelenlétét - magyarul engedélyezett az apás szülés. 

Dunaszerdahelyen újra engedélyezett az apás szülés
Fotó: Cséfalvay Á. András

Vannak azonban bizonyos szabályok, amelyeket be kell tartani: a kísérő személynek például a szülés napja előtt 14 napra visszamenőleg nem szabad produkálnia a COVID-19 tüneteit, ugyanabban az időszakban nem járhat külföldön sem, és nem léphet kapcsolatba fertőzött személlyel. Ilyen szülés esetén ki kell tölteni egy nyilatkozatot is. Szintén szükséges, hogy a kísérő személy a szülés alatt az osztály által biztosított védőeszközöket használja.

A szerdahelyi kórház fokozatosan visszatér a tervezett műtéti eljárásokhoz. A műtét előtt a betegnek 14 napig otthoni karanténban kell tartózkodnia, amelynek során nem jelentkezhetnek a COVID-19 tüneteit. A kórház már nekilátott, hogy kapcsolatba lépjen azokkal a betegekkel, akiknek a tervezett műtétét a járvány miatt márciusban elhalasztották. - tájékoztatta portálunkat Jana Fedáková, a Svet zdravia által működtetett dunaszerdahelyi kórház kommunikációs munkatársa.

(p)