A cukor nagyon jó hatással van a bőrre

A cukor nincs jó hatással a testsúlyra és és a fogaknak is árt, de ha a hajról és a bőrről van szó, ajánlott a használata. A cukrot tartalmazó kozmetikumok otthon is elkészíthetők – írja a Femina.

Mivel a cukor természetes nedvesítőszer, megköti a bőrben a környezeti nedvességet, ezért az ebből készült kozmetikumok hidratálják a bőrt.

A cukorban található glikoliksav keresztülhatol a bőön, megbontja  aszövetek közt található kötelkékeket, ennek köszönhetően  a bőr frissebbé válik. A glikolisavat tartalmazó kozmetikumokat napégés enyhítésére és méregtelenítésre hasznáják. Mivel a cukor szemcsés, a glikoliksav kisebb sérüléseket okozhat a bőrön, ezért este ajánlatos használni és utána fényvédő krémet kenjünk az arcunkra.

A cukroszemcsék az alakjuk miatt, olyan mint  ha bőrradírt használnánk, sokkal kevésbé viseli meg a bőrt mintha sós kozmetikummal dörzsölnénk be. Ennek ellenére a cukor is okozhat kisebb sérüléseket, ezzel elősegítve  bőrünk megújulását.

Arcadírrt barna cukorból ajánlatos készítenu, ez sokkal finomabb mint a fehér cukor, amit inkább a könyökön, térden, sarkunkon alkalmazzunk.

Ha arcmosáskor bőrradírként cukrot szeretnénk használni, össze kell keverni egy evőkanál barna cukrot ugyanannyi mennyiségű olívaolajjal, amihez egy csepp illóolajat tegyünk. Körkörös mozdulatokkal vigyük fel az arcunkra és a hátunkra heti egy alkalommal.

Cukros vízzel is moshatsz arcot, úgy hogy egy nagy tálba vagy mosdókagylóba langyos vizet engedsz, s teszel bele egy-két evőkanál cukrot. Ezután öblítsd át az arcodat ezzel a vízzel, utána azonban mosd le az arcod tiszta vízzel, hogy ne ragadjon a bőröd. Hetente kétszer alkalmazható, a száraz ajkakra is jó hatással van.

Femina