„Basszus, nem tudom, mit csináljak” – az operátor segítségével vezényelte le a szülést a kétségbeesett apuka

Egy szlovákiai házaspár nem a tervek szerint hozta világra gyermekét, de kétségkívül örökre emlékezetes marad számukra.

„Basszus, nem tudom, mit csináljak” – az operátor segítségével vezényelte le a szülést a kétségbeesett apuka
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Egy megrémült édesapa a reggeli órákban hívta a 155-ös segélyhívót, amelyen bejelentette, hogy feleségénél beindult a szülés, és már látni a gyermek fejét.

A szolgálatban lévő operátor, Andrej Kvasnica egy pillanatig sem habozott: megnyugtatta az apukát, majd lépésről lépésre navigálta, mit tegyen a leendő anyukával. A mentőszolgálat operációs központja szerint mindketten remekül együttműködtek, az operátor többször is megdicsérte őket.

Az egyik pillanatban viszont az apuka pánikba esett: „Ó basszus, nem tudom, mit csináljak”. Kvasnica megnyugtatta őt, majd újfent elmagyarázta a teendőket. Néhány pillanattal később már a vonal túlsó végéről felhangzott a kisbaba, Zuzka sírása.

Az operátor munkája viszont itt még nem ért véget. „Vettek pici sapkát? Tegyék a baba fejére” – közölte, ebben a pillanatban pedig már a mentők is megérkeztek a helyszínre. Ekkor felhangzott a telefonbeszélgetés utolsó mondta, de nem az apukától, hanem az operátortól: „Köszönöm a segítségüket”.

A központ tájékoztatása szerint a mentőszolgálat operátorai már számos esetben segédkeztek szülésnél, ez a telefonbeszélgetés viszont kivételesnek mondható a hívó és az operátor remek együttműködésének köszönhetően. A központ büszke az apukára, hogy levezette a szülést, az anyukára, amiért sikeresen világra hozta gyermekét, valamint nem utolsó sorban az operátorra professzionalizmusáért, higgadtságáért és empátiájáért.

Néhány nappal később a boldog apuka jelentkezett a központnál, és köszönetet mondott az operátornak a segítségért.


-para-