Az orvosok alig akartak hinni a szemüknek – rekordnagyságú babának adott életet egy nő a pozsonyi kórházban

Nem mindennapi szülést vezényeltek a ružinovi kórházban, egy nő ugyanis rekordnagyságú babának adott életet – számolt be róla a noviny.sk.

Az orvosok alig akartak hinni a szemüknek – rekordnagyságú babának adott életet egy nő a pozsonyi kórházban
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az édesanya szerint nem volt egyszerű a szülés, az egész 19 órán át tartott. Martin Petrenko, a szülészosztály főorvosa szerint az ilyen szülés az édesanya és a gyermek számára is megterhelő. A nő végül természetes úton adott életet a Jurkónak, aki

62 centiméterrel és nem egész 6 kilogrammal jött világra.

A jövevény valóságos attrakcióvá vált a szülészosztályon, az orvosok és nővérek sorra jártak a nem mindennapi méretekkel világra jövő gyermek csodájára, alig akarták elhinni, hogy ilyen hosszúsággal és súllyal született meg. Nem mellesleg az anyukának is elismerésüket fejezték ki, hogy ilyen nagy fiút képes volt természetes úton világra hozni.

A baba méretei egy kis problémát is okoztak a kórház személyzetének, ugyanis az újszülötteknek járó összes ruhácska kicsi volt rá. Végül az anyuka fürdőköpenyébe bugyolálva hagyták el a szülészetet.

A nőgyógyászok szerint az ilyen méretekkel rendelkező újszülött valóságos ritkaságnak számít. A baba hosszúságát és súlyát több minden befolyásolhatja, így például a szülők genetikai állománya is. Jurko esetében is hasonló állhat a háttérben: édesanyja és édesapja is magas, mindketten kézilabdáznak.


(noviny.sk)