Az Obama házaspár néhány személyes tárgyát árverezik el Beverly Hillsben

Barack Obama volt amerikai elnök gimnáziumi kosárlabdamezére és felesége, Michelle Obama egy még a fehér házi időkben viselt koktélruhájára licitálhatnak az érdeklődők a Julien's Auctions decemberi árverésein Beverly Hillsben.

Az Obama házaspár néhány személyes tárgyát árverezik el Beverly Hillsben
-illusztráció- (Fotó: AP)

Az aukciósház szerint a tárgyakat nem az Obama házaspár bocsátja árverésre.

Barack Obama a hawaii Punahou School diákjaként viselte a fehér kosárlabdamezt, amely az iskola 1979-es évkönyvével együtt alkot egy tételt. Az évkönyvben fotók is vannak a fiatal Obamáról játék közben.

Fotó: Julien's Auctions

A felsőn a Punahou felirat és a 23-as szám szerepel. A szakértők szerint a mez és az évkönyv 150 ezer és 200 ezer dollár közötti áron cserélhet gazdát a december 4-i Icons and Idols Trilogy: Sports elnevezésű aukción.

A Norman Norell divattervező által még az 1950-es években megálmodott fekete ruhát egy 2010-es washingtoni adománygyűjtő rendezvényen viselte Michelle Obama. A több réteg tüllel borított koktélruha leütési árát 50 ezer és 70 ezer dollár közé becsülik.

A Julien's Auctions szerint a Fehér Házban eltöltött évek alatt igazi stílusikonná vált Michelle Obama ruhái közül ez az első, amely aukcióra kerül.

A ruha lesz a fénypontja az aukciósház december 6-ára meghirdetett Icons and Idols Trilogy: Hollywood elnevezésű licitjének.

"Obamáék személyes tárgyaival nem túl gyakran találkozni aukciókon"

- mondta Kody Frederick, a Julien's Auctions galéria igazgatója, hozzátéve, hogy időről időre azért egy-két tétel felbukkan a liciteken.

A tárgyakat az írországi Newbridge stílusikonoknak szentelt múzeumában, valamint a Julien's Beverly Hills-i galériájában nézheti meg a nagyközönség az aukciók előtt.

(MTI)