Az apácaszakállasi származású énekesnő kiköpött mása Zalatnay Cininek – A Sztárban Sztár leszek színpadán Dargi!

Plauter Drahomíra (44) neve sokaknak ismerősen csenghet. Dargi a csallóközi Apácaszakállason töltötte gyermekkorát édesanyjával és öccsével. Bár jelenleg Prága mellett él családjával, nem felejtette el gyökereit. Mostanában sok régi ismerős bukkant fel az életében, mind együtt szurkolnak neki, ugyanis Dargi jelentkezett a magyarországi Sztárban Sztár leszek című tehetségkutató műsorba, így mostanában sokszor láthatjuk őt a TV2 képernyőjén. Drahomíra már az előválogatón nagy sikert aratott. Tökéletes mása a magyar zenei világ egyik nagy alakjának, Zalatnay Saroltának. Hangilag, külsőre és gesztusokban is hatalmas köztük a hasonlóság.

Az apácaszakállasi származású énekesnő kiköpött mása Zalatnay Cininek – A Sztárban Sztár leszek színpadán Dargi!
Dargi és Cini (Fotók: ICON Management és Dargi saját felvételei - Továbbiakért kattints!)

Hogy került Apácaszakállasról Prágába?

Apácaszakállason nevelkedtem, 15 éve élek Prágában. Pozsonyba, a Duna utcai Gimnáziumba jártam, majd jogra felvételiztem, sajnos sikertelenül. Dunaszerdahelyen kezdtem el dolgozni a vámhivatalnál, hétvégenként pedig az egyik helyi szállodában énekeltem. Itt ismertem meg a mostani páromat. Ő csehországi származású, épp ott vacsorázott, ahol én énekeltem. Ettől kezdve három és fél éven át szinte minden hétvégén eljött hozzám Szlovákiába. Végül úgy döntöttünk, hogy kiköltözöm hozzá Prágába. Így aztán felvételiztem az ottani egyetemre, s a közgazdaságtant már ott végeztem el.

Mióta van jelen az életében a zene, az éneklés?

Egész kicsi korom óta. Az első együttesem a Skála együttes volt. Magyar népdalokat énekeltem a szlovák rádióban, több formációnak is a tagja voltam. Most pedig már tízéves a prágai együttesem, akikkel átvett és saját dalokat egyaránt énekelünk. Hétvégenként járunk fellépni. Azonban főállásban közgazdász vagyok. Száz százalékosan sosem tudtam csak az énekléssel foglalkozni, ugyanakkor mindig az életem része volt.

Dargi Karel Gott részére is készített dalt

Hogyan jött az ötlet, hogy jelentkezzen a Sztárban Sztár leszek című tehetségkutató műsorba?

A kétezres évek elején részt vettem a Megasztár egyik válogatóján, s ennek kapcsán úgy gondolom, benne vagyok a TV2 adatbázisában, ugyanis tőlük kaptam egy levelet, amiben felhívták a figyelmemet e műsorra és meginvitáltak a válogatójára. Ez április környékén volt, amikor épp elég nehéz időszakát éltem az életemnek. Úgy éreztem, ez a lehetőség nem véletlenül talált meg akkor, így hát belevágtam.

Milyen érzés volt a szakmai zsűri előtt énekelni?

Amikor mentem fel a lépcsőn a színpadra, borzasztóan izgultam. Annak ellenére, hogy van némi tapasztalatom a színpadi létben, ez mégis egy teljesen más megmérettetés volt. Egyedül, zenekar nélkül kellett kiállnom az emberek és a kamera elé. Egy koncerten van időnk nekünk is, illetve a közönségnek is feloldódni. Itt azonban mindössze két perc állt mindenki rendelkezésére, hogy bizonyítson.

Az első találkozás

Miért épp Zalatnay Sarolta dalát énekelte?

Cini egy igazi ikon számomra!

Édesanyám is nagyon szeret énekelni. Emlékszem, amikor kislány voltam, állandóan énekeltünk, a legtöbbször Zalatnay Sarolta dalait. Voltak nehéz időszakaink, de a zene mindig velünk volt. Cinire a mai napig felnézek. Minden élethelyzetben elő tudtam, elő tudom venni a dalait. Emberközeliek, a mondanivalójukat bárki a magáénak tudhatja bizonyos szituációkban. Azt hiszem, a mi családunk generációról generációra viszi tovább az ő dalait, ugyanis már az én három és fél éves kislányom is örömmel énekli a slágereit.

Nemcsak hangilag hasonlít az énekesnőre, de a külseje is megtévesztően emlékeztet Cinire.

Körülbelül 16 éves koromban kezdték el mondogatni az emberek, hogy hasonlítok rá. Ezzel kapcsolatban több tréfás, aranyos kis történet született.

Egyszer egy bálban léptünk fel, ahol Cinitől is énekeltem néhány dalt. Annyira nagy volt köztünk a hasonlóság külsőre és hangilag egyaránt, hogy a konyhából kijöttek a szakácsok, hogy ők is megnézzenek, meghallgassanak, és úgy belemerültek az előadásba, hogy elégették a rántott húst.

Bár sokan nem hiszik el, a hasonlóság nem egy betanult, megjátszott dolog. Például ugyanúgy igazgatom a frufrumat, az ajkamba harapok, amikor izgulok, de ez egyik sem erőltetett, mind magától jön belőlem. Arra is felfigyeltem már, hogy mindketten karika fülbevalót viselünk a fellépéseinken.

Dargi saját együttesével

Milyen érzés volt személyesen találkozni Zalatnay Saroltával?

Az ikonommal találkozhattam, így ki merem jelenteni, hogy bárhogy alakuljon számomra a verseny, én onnan már győztesen fogok távozni. Hihetetlen érzés volt találkozni Cinivel.

Rettenetesen izgultam, nem tudtam, vajon hogyan fog rám reagálni. A TV2 egyik reggeli műsorában nyílt alkalmam megismerni őt személyesen. A műsor után meghívott reggelizni, sokat beszélgettünk, azóta is tartjuk a kapcsolatot. Édesanyámmal Cini több koncertjén ott voltunk, köztük tavaly a 70. születésnapi fellépésén. Anyukám sokszor biztatott, hogy menjek oda hozzá, hogy legalább legyen egy közös fényképünk, de sosem mertem megszólítani őt.

Plauter Drahomíra-Dargi Bereczki Zoltán csapatában kapott helyet, azt azonban még nem tudni, bejut-e az élő show-ba. Erre vasárnap derül majd fény. Szurkoljunk együtt Darginak!

Szlávik Cyntia