Árverésre bocsátja ruhatára egy részét a világhírű színésznő

Catherine Deneuve után Claudia Cardinale is árverésre bocsátja ruhatára egy részét, közte filmekben viselt ruhadarabokat - közölte a Sotheby's árverési ház.

Árverésre bocsátja ruhatára egy részét a világhírű színésznő
Fotó: TASR/AP

"Ha ismerik is az 1960-as évek ragyogó szépségét és a nemzetközi filmművészet kiemelkedő csillagát, a divatbarát hölgy csak kevéssé ismert. Egy titkos kert tárul most fel előttünk"

- hangsúlyozta közleményében a Sotheby's.

Az árverés kizárólag interneten folyik június 28. és július 9. között. A 130 tétel - ruhák, kosztümök és kabátok, nappali és esti viseletek ingyenes kiállításon tekinthetők meg július 2. és 4. között Párizsban, a Sotheby's Saint-Honoré sugárúti termeiben.

"Ezek a darabok az 1950-es évek végétől az 1980-as évek elejéig terjedő időszak olasz divatja előtt tisztelegnek, amikor már nem Párizsé volt a divat monopóliuma, és amikor az olasz divattervezők egyre népszerűbbek lettek"

- mutattak rá a Sotheby's szakértői.

Emilio Schuberth, Roberto Capucci, Irene Galitzine, Barocco és Balestra márkái mellett a ma 81 éves színésznőt az 1960-as években rendszeresen öltöztető Nina Ricci párizsi divatház ruhái is szerepelnek a tételek között.

Irene Galitzine elefántcsontszínű, ezüstözött gyöngyökkel hímezett santung pizsamáját, amely arra a darabra emlékeztet, amelyet a színésznő Black Edwards A rózsaszín párducában viselt 1963-ban, 3500 és 5000 euró közötti összegre becsülik.

A Nina Ricci márkájú, fekete virágszirmokkal hímzett koktélruha, amelyet Claudia Cardinale az Antonio Pietrangeli rendezte Il magnifico cornuto (A felszarvazott) című filmben (1964) viselt, akár 3500 euróért is elkelhet.

A Francesco Maselli rendezte Nem mindennapi pár című filmben (1968) - amelyben Rock Hudsonnal játszott együtt - egy bőrkabátot viselt a színésznő, amelynek értékét 2000 és 3000 euró közötti összegre becsülik.

A kaliforniai Cole divatház fürdőruhája, amelyet Cardinale az Alain Delonnal játszott, Mark Robson rendezte Elveszett dicsőség című filmben (1966) viselt, elérheti a 700 eurót (225 ezer forint).

A legkívánatosabb darabok között szerepel a fekete, díszekkel borított és virágokkal szegélyezett testhezálló ruha, amelyet Claudia Cardinale 1965-ben viselt az Oscar-díj átadó ünnepségen Steve McQueennel az oldalán. Becsült ára 6000 és 8000 euró között mozog.

Catherine Deneuve-nek a Christie's-nél januárban elárverezett ruhatára rekordösszegű bevételt, 900 ezer eurót hozott.

(MTI)