Artur James az új év első babája Szlovákiában, Szelim pedig Magyarországon

Előbbi még nem hivatalos, de nehéz lenne megelőzni.

Artur James az új év első babája Szlovákiában, Szelim pedig Magyarországon
Illusztráció - Cséfalvay Á. András (archívum)

Szlovákiában egyelőre nincs átfogó információ az újévi újszülöttekről, ám a humennéi Svet zravia kórházban napvilágot látott kisfiút nehéz lenne megelőzni. 

Bianka Krejčiová szóvivő szerint Artur James egy perccel éjfél után érkezett, 3150 grammal, 48 centiméteresen született. Édesanyja Mária, Artur James az első gyermeke.

Rajta kívül az új év első babái közt van minden bizonnyal az eperjesi J. A. Reiman egyetemi kórházban született Brajen, aki 2810 grammal, 47 centiméterrel született.

Nyitrán az első babát Teodornak hívják, az egyetemi kórházban látta meg a napvilágot hajnali 3.24-kor, 3320 grammal, 51 centiméteresen.

Hajnali négy után érkezett az idei esztendő első újszülöttje Zsolnán. Ő Leo, aki 3230 grammot nyomott születésekor és 50 centiméteres volt. Édesanyja Kamenná Poruba községből származik, Leo az első babája.

MAGYARORSZÁG

Magyarországon Miskolcon, éjfél után 4 perccel született kisfiú lett az első újszülött 2022-ben. A gyermek a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban jött világra.

Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 4030 grammal és 55 centiméterrel született és a Szelim nevet kapta.

Az újszülött spontán szüléssel jött a világra, édesanyja negyedik gyermekeként. A kórház azt is közölte, hogy tekintettel a járványügyi intézkedésekre a sajtó munkatársai jelenleg nem készíthetnek felvételt. Azt írták: fotókat később mellékelnek.

Budapesten is kisfiú lett az első újszülött 2022-ben. A gyermek az Észak-Közép-budai Centrumhoz tartozó, Új Szent János Kórház és Szakrendelőben született, 1 óra 51 perckor. Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 3400 grammal és 54 centiméterrel született és a Benjámin nevet kapta.

Benjámin természetes úton jött világra, édesanyja második gyermekeként. Mindketten jól vannak - közölték az MTI-vel.

A fővárosi állami intézmények szülészetei közül csak két másik kórházban született gyermek az új év első napján, de ők mindketten később.

(TASR/MTI)