Anyukák faggathatják szerdán a szoptatási tanácsadót a dunaszerdahelyi kórházban

A szoptatás hetén első alkalommal valósul meg az ingyenes szoptatási tanácsadás napja a dunaszerdahelyi kórházban augusztus 1-jén, szerdán.

Anyukák faggathatják szerdán a szoptatási tanácsadót a dunaszerdahelyi kórházban
Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

„Elsősorban a fiatal anyukák gyakran találkozhatnak a szülés után otthon váratlan problémákkal a szoptatást illetően, mivel korábban még nem szereztek ebben tapasztalatokat. A szoptatás hete alkalmából ezért mi úgy döntöttünk, megpróbáljuk egy kicsit megkönnyíteni az első heteket a babával, és első alkalommal tartjuk meg a szoptatási tanácsadás napját. Az anyukáknak lehetőségük lesz tanácsadótól informálódni a szoptatásról, egyszersmind tapasztalatokat cserélni egymás közt” – tájékoztatott Bock Sylvia, a Svet zdravia hálózatába tartozó intézmény igazgatónője.

Az érdeklődök szerdán 8 és 15 óra között Morvay Iveta szoptatási tanácsadónővel találkozhatnak, aki a szoptatás alatt felmerülő leggyakoribb problémákról, valamint azok megoldásáról beszél majd. Olyan gyakorlati kérdésekre is választ kaphatnak, miért utasítja el adott esetben a pici az emlőt, mikor szükséges őt külön is megetetni, szó esik majd az etetés alternatív módjairól, illetve arról, hogyan gyógyítható a gyulladt mell és hogyan állítható helyre a tejtermelés.

Bock Sylvia elmondta, olyan édesanyák is hasznos tanácsokat kaphatnak, akik esetleg nem biztosak magukban, a tanácsadó megerősítheti őket döntésükben, az általuk választott megoldásokban.

A tanácsadásra a kórház második emeletén kerül sor abban a helyiségben, ahol a szülés előtti felkészítés zajlik.

(SzT)