Állítólag van egy tornagyakorlat, ami orgazmust okoz

Vannak fitnesszmániások, akik esküsznek rá: nincs nagyobb élvezet egy igazán kemény edzésnél.

Állítólag van egy tornagyakorlat, ami orgazmust okoz
Fotó: illusztráció/24.hu

Persze: sportolás közben nagyobb mennyiségű adrenalint, és endorfint termel a szervezet, ami egyfajta eufóriát idéz elő, de ezt a legnagyobb élvezetnek nevezni túlzás – gondoljuk.

Eddig úgy tűnt joggal, de lehet, hogy mindent félre értettünk. Egy friss tanulmány arról számol be, hogy az emberek tíz százaléka képes valódi orgazmust átélni intenzív testedzés közben. A felmérésben résztvevő férfiak és nők, egyaránt arról számoltak be, hogy hasizomgyakorlatok, leginkább függeszkedő lábemelés végzése során tör rájuk a szexuális kielégülés – írja a brit Metro.

A kutatást jegyző Dr Debby Herbenick szexológus a „The Coregasm Workout” című könyvében azt írja, hogy a jelenséget egyáltalán nem a mozgás közben a nemi szervekhez dörzsölődő ruha, hanem a hasizom megterhelése váltja ki.

A professzorasszony azt írja, az edzés során átélt orgazmus intenzívebb annál, amit az ember maszturbálás során ér el, de nem olyan falrengető, mint amilyen szexuális aktus során önti el. Herbenick szerint akkor éli át a szerencsés tíz százalék, amikor annak ellenére folytatja a munkát, hogy izmai elérték a fáradtsági pontot.

 

24.hu