Állatsimogatással nyugtatják a stresszelő diákokat

Állatsimogatót alakított ki egy ausztrál egyetem, hogy így segítsen a diákoknak megbirkózni az év végi vizsgaidőszak okozta stresszel.

Állatsimogatással nyugtatják a stresszelő diákokat
-illusztráció- (Fotó: Wikipédia)

A Canberrai Egyetem tanulói számára a Stress Less Week kezdeményezés keretében hozták létre a kis állatparkot, ahol kutyák, kecskék és egyéb kisállatok várják a diákokat.

Thomas Nielsen, az egyetem szakértője szerint az, hogy az egyetemisták kapcsolatba léphetnek állatokkal, jelentősen csökkentheti náluk a stresszt. 

Mint elmondta, a stresszkezelés egyik fontos eszköze a pihenési időszakok élvezetének megtanulása. "Jobb intenzíven végezni valamilyen munkát, majd felkelni és mozogni. Mindannyian érzünk stresszt, és ez nem feltétlenül rossz dolog. Ha a stresszt kreatív erővé tudják változtatni, az segíti őket a tanulásban is" - fejtette ki Nielsen.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által 72 ország egyetemistáit vizsgáló idei tanulmány szerint az ausztrálok aggódnak a leginkább a vizsgák miatt.

Az ausztrál egyetemisták között a férfiak 50, a nők 75 százaléka számolt be az iskolai feladatai miatt rendszeresen fellépő stresszről.

(MTI)