Alig múlt 1 éves a kislány, de már 25 kilót nyom

Chahat Kumar 16 hónapos, azonban súlya akkora, mint egy 6 éves gyermeké. Egy nagyon ritka genetikai rendellenességben szenved, ami miatt nem termel elegendő mennyiségű leptin hormont a szervezete. Emiatt van folyton éhségérzete - írja a tvnoviny.sk.

A kislány kezében mondig van valami ennivaló, emiatt már 25 kilót nyom. Ez kétszerese annak, mint ahány kilósak a kisgyermekek az ő korában. A pici lány a súlya miatt nem tud egyedül állni és menni sem tud.

Fotó: Profimedia.sk

Fotó: Profimedia.sk

A leptin hormon felelős a koplalás elkerüléséért: amint csökken a kalória bevitele és összemennek a zsírsejtek, a leptin termelése is visszaesik. Minél kevesebb a zsírraktár, annál kevesebb leptin kering a vérben. Minél kevesebb a leptin, annál nagyobb az étvágy. A szervezet így igyekszik visszaállítani az "egészséges" zsírraktárakat. A szérum leptin szint a test energia-állapotának indikátora, ami azt jelenti, hogy a leptin az étvágy és jóllakottság-központnak információkat szolgáltat a zsírkészletekről, vagyis a test energiatartalékairól. A leptinhiány bizonyos mechanizmusok által csökkenti a test energiafelhasználását.

tvnoviny.sk, hazipatika.com/para