A 29 éves gútai anyuka a gyógyulás reményében egészen Amerikáig repült

A 29 éves gútai Bezúr Marika egészen márciusig élte a gondtalan, boldog édesanyák életét párjával, Tamással és két kicsi lányukkal: a négyéves Mirikével, s a majdnem kétéves Liussal. Néhány hónapja azonban fenekestől felfordult az életük. Kivizsgálások hosszú sora után kiderült, a fiatal nő ALS betegségben szenved.

A 29 éves gútai anyuka a gyógyulás reményében egészen Amerikáig repült
A család felvétele

Az ALS - amiotrófiás laterálszklerózis, avagy Lou Gehrig-betegség a motoneuron-betegségek (MND) leggyakoribb fajtája. A központi idegrendszer mozgató idegsejtjeinek pusztulása következtében az akaratlagos izmok fokozatosan elgyengülnek, majd végül elsorvadnak. A betegség kiváltó oka ismeretlen, ahogyan a gyógymód is.

Az erre a betegségre specializálódott klinika Amerikában található, így a család felvette a kapcsolatot a külföldi orvosokkal.

Jó híreket kaptak, az orvosok állítása szerint ugyanis, bár meggyógyítani nem tudják Marikát, életminőségén tudnak javítani. Többhetes kezelést ajánlottak neki.

A család reménnyel a szívében elhatározta, megtesz mindent azért, hogy eljussanak az amerikai klinikára. Rengeteg huzavona és harc után végül elérték a céljukat.

Vasárnap repülőre ülhettek, hétfőn pedig már el is kezdődött az előírt kezelés. Marikát férje kísérte el az útra, aki az elmúlt hónapokban végig felesége mellett állt.

A kiutazás és a gyógykezelés rendkívül magas költségekkel jár, amit a család önerőből sajnos nem tud finanszírozni. A hír hallatán rengetegen összefogtak, hogy segítsenek a fiatal anyukának. Köztük a szintén gútai Nagy Gőgh Hajnalka is a segítségükre sietett. „Marikáék az édesanyámékkal szemközt laknak, s mivel egyforma korú gyermekeink vannak, szóba elegyedtünk. Ugyanabba a babaklubba jártunk, sokszor sétáltunk együtt a kicsikkel. Egyszóval összebarátkoztunk. Mikor láttam, hogy nagy a baj, felajánlottam nekik, hogy szerveznék egy online jótékonysági licitet. Nagyon örültek az ötletnek, azóta már számtalanszor megköszönték. Ahányszor beszélünk, mindig hangsúlyozzák, mennyire hálásak a sok adományozónak” – mondta Hajnalka.

Az online jótékonysági kezdeményezés hamar támogatókra lelt. Két nap alatt ezren csatlakoztak a csoporthoz, amelyen belül a licitálás zajlik. Bár Marika már jó kezekben van, anyagi támogatásra továbbra is szüksége van, hiszen a kezelés vége még messze van.

Amennyiben Ön is szeretne hozzájárulni Marika gyógyulásához, támogatását az alábbi számlaszámra utalhatja: SK25 0900 0000 0050 2717 8880

A család a legkisebb adományért is végtelenül hálás.

(SzC)