UNICEF: Hétmillió gyerek szorul sürgős segítségre Mexikóban

Sürgős segítségre szorul hétmillió gyerek Mexikóban a szeptember 7-i és 19-i fölrengések következtében kialakult állapotok miatt - közölte pénteken az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) egyik szóvivője a világszervezet genfi székhelyén tartott sajtótájékoztatóján.

Hétmillió gyerek él Mexikóban a földrengések sújtotta, újjáépítésre szoruló területeken - mondta Christophe Boulierac, aki egyúttal felhívást intézett a nemzetközi közösség tagjaihoz, hogy segítsenek az érintett térségekben élő gyerekek életkörülményeinek javításában.

"Alapvető higiéniai cikkekre, élelmiszerre, egészségügyi ellátásra, valamint az oktatáshoz való hozzáférés és a pszichoszociális támogatás biztosítására" van szükség - hangsúlyozta Boulierac, aki hozzátette, hogy a Mexikót szeptember 7-én és 19-én ért földrengésekben mintegy tízezer iskolaépület rongálódott meg nyolc szövetségi államban.

"Ha ezeket a sürgős feladatokat nem sikerül megoldani, az súlyos következményekkel járna mind az érintett gyermekekre, mind a társadalom egészére nézve" - figyelmeztetett a világszervezet szóvivője.

Boulierac szerint az észak-amerikai országot szeptemberben megrázó két földrengésben összesen 442 ember vesztette életét.

(MTI)