Nem teljesít túl jól a Hugo Boss

A vártnál rosszabb eredményeket ért el tavaly a német Hugo Boss divatkonszern - derült ki a cég csütörtökön közzétett éves adataiból.

A metzingeni központú német vállalat árbevétele 2015-höz képest 4 százalékkal csökkent, 2,693 milliárd eurót tett ki tavaly.

Európában a legkedvezőbb teljesítményt a brit piac nyújtotta, míg az amerikai eladások csökkentek a tavalyi évben.

Az adó és kamatfizetés, illetve értékcsökkenés előtti (EBITDA) eredmény jelentősen, 17 százalékkal, 493 millió euróra csökkent. A német vállalat tiszta profitja tavaly 194 millió euró volt, amely 39 százalékkal kevesebb a 2015-ben elértnél.

 A menedzsment 2,60 euró részvényenkénti osztalékra tett javaslatot, ami jelentősen elmarad az utóbbi 5 évben kifizetett osztaléktól.

A cég az idei évben Európában stagnálást vár az eladásokban, Amerikában enyhe csökkenést, míg Ázsiában enyhe eladásbővülést valószínűsít.

Az 1924 óta működő német vállalat az idei évben nagy hangsúlyt fektet az online kereskedelem fejlesztésére és az online marketingre. Szoros költségellenőrzés és 15 veszteséges üzlet bezárása mellett 10-15 új üzlet nyitását is tervezi.

A Hugo Boss-részvények 1,55 százalékos nyereségben, 67,68 eurós árfolyamon zártak csütörtökön a frankfurti tőzsdén.

(MTI)