Ezt a 6 hibát a nők gyakran elkövetik nyáron

A nyár ideális körülményeket biztosít a vaginális fertőzések számára, ezért ilyenkor különösen fontos odafigyelni a nőknek a higiéniára.

A hazipatika.com tanácsai segítenek csökkenteni a fertőzések kialakulásának esélyeit.

1. Ajánlatos kerülni a hosszas egy helyben ülést

Ülés közben ugyanis a nemi szervek felmelegednek, ami ideális körülményt biztosít a gombás fertőzések terjedéséhez.

2. Szellős ruházat

A szűk, testhez tapadó ruhák helyett szellős, lenge anyagból készült nadrág vagy szoknya viselete javasolt, ugyanis ezzel is védekezhetünk a gombás fertőzések terjedése ellen.

3. Óvatosan a zuhanyzással!

Sokan folyamodnak intim zuhanyhoz a nemi szerv tisztán tartása érdekében, noha a vagina öntisztító szerv. A nyári melegben ez a visszájára fordulhat. Ráadásul egyes tisztálkodószerek a "jó" baktériumokat is pusztítják, ami még nagyobb kárt okozhat.

4. Fontos a menstruációs higiénia

Ajánlatos a tamponokat és betéteket lehetőség szerint minél gyakrabban cserélni, hogy megakadályozzák a baktériumok elszaporodását.

5. Fontos a fehérnemű kiválasztása

Nyáron válasszunk lehetőleg 100 százalékban pamutból készült fehérneműket, amelyek szárazon és tisztán tartják, valamint kímélik is a bőrt.

6. Borotválás és gyantázás legalább egy nappal a fürdőzés előtt

A nyári időszakban ajánlott legalább egy nappal a fürdőzés előtt elvégezni az intim testrészem borotválását, illetve gyantázását, ezzel ugyanis elkerülhető a bőrirritáció és az esetleges fertőzések.


(hazipatika.com)