Élménypark nyílik július közepén Horvátországban

Élménypark nyílik július 15-én a horvátországi Zadar (Zára)) városától harminc kilométerre fekvő Biograd na Moruban (Tengerfehérváron) - adta hírül az Index.hr internetes oldalán csütörtökön.

A négy és fél hektáron elterülő Fun Park Mirnovec elnevezésű élménypark Horvátország első tematikus parkja lesz 25 attrakcióval. A vidámpark három témát dolgoz fel: a vadnyugatot, a kalózvárost és az űrt. Minden egyes téma a játék és az attrakció kombinációja, gyerekekre, tinédzserekre és családokra szabva - írta a portál, majd hozzátette: az élménypark programkínálatát gasztronómiai különlegességek, gyermekprogramok, események és koncertek is színesítik.

A park projektjét a Bauso olasz vállalat készítette, amely mintegy 50 hasonló élményparkot tervezett eddig Törökországban, Oroszországban és Szaúd-Arábiában. 

A Mirnovec vállalat 12 millió eurót fektetett a tematikus park építésébe. A cég a nyitás után is bővíteni kívánja a kínálatot, és újabb befektetéseket tervez. Csak az idén 180 ezer látogatót várnak. 

A gyerekeknek 100 kunába (1354 euró), felnőtteknek 190 kunába (25,72 euró) kerül majd a belépő.

(MTI)